Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

Vormsel viering door Mgr. Hendriks

2017-06-09 Vormsel Zaanstreek Katholiek Zaanstreek Zuid Zaandam Assendelft Krommenie Mgr Hendriks Hulpbisschop Haarlem-Amsterdam

Van de website van onze hulpbisschop, Mgr. Hendriks (www.arsacal.nl):

Vrijdag­avond 9 juni was de vormsel­viering voor de Zaanstreek. Jongens en meisjes uit Wormer, Krommenie, Assendelft, Zaandam, ’t Kalf en Koog aan de Zaan kwamen samen in de Sint Petrus­kerk om het sacrament van de heilige Geest te ontvangen. Één jongen ontving bovendien het heilig doopsel.

Heel de Zaanstreek

Het was een mooie gebeds­viering met een volle kerk. Het koor All Ages uit Wormer verzorgde de zang en alle leden van het pastoraal team waren erbij: Pastoor Floris Bunschoten, pastoor André Goedhart, kapelaan Johannes van Voorst tot Voorst en pastoraal Werker Matthé Bruijns. Zelfs deken Ton Cassee, die een betrokken admini­strator is van de parochies van Zaanstreek Noord was erbij aanwezig. Dat gaf ook een mooie indruk van eenheid van heel de katholieke Zaanstreek. Natuurlijk waren ook de catecheten er die het vormsel hadden voorbereid. Ik ben iedere keer weer dankbaar zoveel mensen te mogen ontmoeten die zich daarvoor inzetten vanuit een geest van een groot geloof en betrokkenheid.

Bewust

De jongens en meisjes ontvingen het sacrament van het vormsel heel bewust. Het was mooi dat zij als het ware hun eigen doopsel konden herbeleven doordat Yoeri op eigen wens maar met steun van zijn ouders gedoopt werd.

Na afloop was er in de ontmoetingsruimte gelegenheid om elkaar te ontmoeten en met veel mensen te spreken.