Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

Voorbereiding Eerste H. Communie gaat beginnen

Credens Eerste Heilige Communie

In de H. Maria Magdalena parochie gaat na een jaar “tussenpauze” het traject weer beginnen om kinderen voor te bereiden hun Eerste Heilige Communie te ontvangen. Twee gezinnen hebben hun kinderen al aangemeld en daarom wilden we weer gaan beginnen, maar we willen ook eventuele andere kinderen de kans geven zich aan te sluiten.

Hierbij is het goed stil te staan bij hoe belangrijk het voor een kind is om in die voorbereiding echt geholpen en geleid te worden door het eigen gezin. Deze tijd van voorbereiding is bedoeld om een nieuwe stap te zetten in het geloof en we willen de kinderen daarin helpen en meer leren over God, over de liefde van Jezus voor ons en ook wat dat betekent voor ons eigen leven. U begrijpt natuurlijk dat het dus belangrijk is voor het kind om goed bekend te raken met wat er in de kerk allemaal gebeurt en om zo ook van thuis uit geholpen te worden om God beter te leren kennen. Het traject van voorbereiding met de catecheses is daar eigenlijk maar een klein onderdeel in! Dit groeiproces van geloof in de kinderen is heel waardevol en geeft ze een heel waardevolle schat mee voor hun leven.

Op dinsdag 29 november om 20 uur zal er een informatie avond zijn over het traject, dat vervolgens op woensdag 7 december om 15 uur zal beginnen voor de kinderen. Beide in de pastorie van de H. Maria Magdalenakerk.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met kapelaan Johannes.