Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

TV optreden St. Caeciliakoor (Assendelft)

Caeciliakoor Assendelft Odulphus kerk Katholiek Zaanstreek Zuid Breda TV Televisie Mis NPO2 Lars Peetam pastoor Jos Martens dirigent

Op zondag 11 juni vindt een bijzondere eucharistieviering plaats in de Sint-Laurentiuskerk te Breda, die live op TV (KRO-NCRV- NPO2) uitgezonden zal worden. Celebrant is pastoor Lars Peetam, ook geen onbekende in de Zaanstreek. Het Sint Caeciliakoor uit Assendelft van de H. Odulphus parochie is hiervoor gevraagd en zij hebben vlijtig gerepeteerd, deze week zelfs met de regisseur erbij.

Het Sint Caeciliakoor zingt dan de Missa in honorem Sancti Odulphi. Deze mis schreef de dirigent Jos Martens bij gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de Sint Odulphuskerk in 2014. Deze mis is gewijd aan Sint Odulphus, de patroonheilige van Assendelft. De eerste uitvoering van deze mis vond plaats tijdens de pontificale Hoogmis op zondag 7 oktober 2014. Verder zingt het koor nog een ander werk van Jos Martens, namelijk het offerandemotet Benedictus sit Deus Pater. Dit motet heeft hij speciaal voor deze gelegenheid geschreven.

Het Sint Caeciliakoor zal in Breda worden begeleid door de Zaanse organist Bas Westerhof. De parochianen van Katholiek Zaanstreek Zuid reizen met de bus mee om er een feestelijke dag van te maken. Het is een hele eer om voor TV op te treden en iedereen is opgewonden.

 

Kijk de uitzending van zondag 11 juni HIER terug!