Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

St. Bonifatius Kerk

Onze Parochie en Kerk

 

De Sint Bonifatiusparochie is een Rooms-katholieke stadsparochie die zich als zodanig ook kenmerkt door de grote verscheidenheid aan parochianen.

De kerk is een neogotische kerk die gebouwd is tussen 1899 en 1900. Ze kenmerkt zich door een gedrongen vierkante toren en door een bijzonder gaaf en kleurrijk neogotisch interieur. In een uitgebreid artikel dat hier te lezen is, is prachtig de geschiedenis van deze kerk beschreven. 

De Kerk is net weer geopend na een grondige restauratie aan de vloer, maar de restauratie is nog zeker niet af: wilt u Vriend van de Bonifatiuskerk worden om te zorgen dat het allemaal af komt? Het verdere interieur en exterieur moet nog heel nodig gerestaureerd worden en uw steun wordt zeer op prijs gesteld.

Klik hier voor uitgebreide informatie en hier om u aan te melden als Vriend van de Bonifatiuskerk.

De kerk is elke week op zaterdag open voor bezichtiging en gebed van 13 uur tot 16.30 uur.

St. Bonifatius Zaandam
H. BONIFATIUS PAROCHIE
H. Bonifatius Tweede Kruiswegstatie
H. Bonifatius tabernakel
avondmaal bonifatius
H. Bonifatius doopfont
Heropening St. Bonifatius Zaandam Restauratie
Mgr Hendriks hulp bisschop Bisdom Haarlem-Amsterdam Bonifatius heropening pontificale hoogmis

Patroon van de kerk: de Heilige Bonifatius

Bonifatius, ook wel Bonifacius, geboortenaam: Wynfreth (Winfried) wer geboren nabij Exeter in Zuidwest-Engeland, 672 of 675 en gedood als martelaar bij Dokkum, 5 juni 754 of misschien in 755. Bonifatius was een van de belangrijkste missionarissen en kerkhervormers in het Frankische rijk, bisschop, martelaar en heilig verklaard.

Bonifatius wordt ook de Apostel van de Duitsers genoemd. Meer nog dan missionaris was hij de inrichter van de kerkelijke structuren in het gebied van het huidige Duitsland en, wat evenzeer cruciaal is geweest, de binding daarvan aan de Heilige Stoel. Bonifatius werd zo de architect van het christelijke West-Europa, omdat hij een groot aandeel had in de grondvesting van de kerk van Rome en in de groei naar culturele eenheid van West-Europa.