Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

Serious Request Zaanstad: met kap. Johannes

Zuivere Koffie beeld Meneer de Fotograaf Zaandam Serious Request Zaanstad

Dominees Sjaak Visser (links) en Antonie Holleman (rechts) sluiten zich net als vorig jaar op in het Zaanse glazen huis om geld op te halen voor 3FM’s Serious Request. (Foto: Meneer De Fotograaf, Zaandam)

 

Het aftellen is begonnen: op maandag 18 december sluiten dominees Sjaak Visser en Antonie Holleman zich voor het tweede jaar op rij op in ‘glazen huis’ Zuivere Koffie in Koog aan de Zaan om geld in te zamelen voor 3FM’s Serious Request. Burgemeester Jan Hamming geeft om 20.00 uur met zijn ‘Preek van de Leek’ het startzijn voor de actie. Naast deze preek, is er de gehele week van alles te beleven in het Zaanse glazen huis.

 

Preek van de Leek

“Een burgemeester die preekt, hoe leuk is dat!” zegt dominee Sjaak Visser, die de preek samen met Hamming voorbereidde. “Het thema van de preek is: mensen zijn er niet voor de regels, maar regels zijn er voor de mensen. Naar aanleiding van het tweede hoofdstuk uit het evangelie van Marcus, vers 27, zal de burgemeester vertellen wat hem persoonlijk inspireert. Een unieke kans om kennis te maken met de burgemeester!”

De preek begint aanstaande maandag om 20.00 uur in de Kerk van de Nazarener (Zuideinde 22 in Koog aan de Zaan) naast het Zaanse glazen huis, dat dit jaar opnieuw gevestigd is in Zuivere Koffie (Zuideinde 20 in Koog aan de Zaan). De band New Music zorgt voor de muzikale begeleiding en stadsdichteres Ellis van Atten draagt een gedicht voor. Daarna moeten de dominees er echt aan geloven en draait Jan Hamming de sleutel in het slot.

 

Programma

De rest van de week is er ook genoeg te doen in het Zaanse glazen huis. Dinsdag komen het Rode Kruis en geluksprofessor Patrick van Hees op bezoek. Woensdag bezoekt Edwin ter Velde het glazen huis, die zich voorbereidt op een reis naar Antarctica in een wagen van reststoffen. Donderdag zal voormalig gevangenisdirecteur Frans Douw samen met ex-gedetineerden een bezoek brengen. Vrijdagavond schuift zanger Harry Slinger aan.

 

Ook kapelaan Johannes schuift een dag aan

Op dinsdag zal kapelaan Johannes ook de hele dag aanschuiven en met de dominees mee vasten en gasten ontvangen. Wees welkom om ook langs te komen en dit goede doel te steunen!

 

Welkom

Iedereen is gedurende de actieweek van harte welkom voor een goed gesprek en een kop koffie of thee met iets lekkers. Mensen mogen zelf bepalen wat ze daarvoor geven; de volledige opbrengst komt ten goede aan Serious Request. Ook nodigen de dominees iedereen die de gasten wil ontmoeten van harte uit. Het volledige programma is te vinden op de website www.seriousrequestzaanstad.nl.

 

Blijf op de hoogte

De dominees zijn de gehele actieweek te volgen via een livestream, die te vinden is via de website www.seriousrequestzaanstad.nl. Op deze website staat ook meer informatie over hoe mensen geld kunnen doneren. Via de Facebookpagina ‘Serious Request Zaanstad’ (www.facebook.com/seriousrequestzaanstad) kan iedereen die dat wil op de hoogte blijven. Het glazen huis is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 21.00 uur.