Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

Schoenendoos actie – doet u mee?

schoenendoos uitdelen sierra leone

Ook dit jaar doen jong en oud in de St.-Odulphusparochie in Assendelft weer mee aan deze fantastische actie!

Wat is de Schoenendoosactie?
Kinderen en/of volwassenen versieren en vullen een schoenendoos voor een meisje of jongen met onder andere schoolspullen, hygiëneproducten, een rozenkransje, speelgoed en een knuffel (geen etenswaren of snoep en natuurlijk geen oude rommel of oorlogsspeelgoed). Actie4Kids zorgt ervoor dat de schoenendozen rond de kerk uitgedeeld worden aan kinderen in de allerarmste landen. Als de autoriteiten het toestaan, wordt er bij elke doos een evangelieboekje gedaan. Zo brengen we het grootste cadeau ooit: de boodschap van Jezus Christus, Gods Zoon.

Zo wordt een simpele schoenendoos een onvergetelijk cadeau!

Om de dozen op de juiste plaats te krijgen worden kosten gemaakt, deze zijn €5,- per doos. Via een machtigingsformulier of contant geld in de bijgeleverde enveloppe kan dit betaald worden.
Stop de enveloppe niet in de doos, maar leg die op de doos!

Waar en wanneer moeten de dozen af zijn en ingeleverd worden?
U en uw (klein)kind kunt de doos naar de Odulphuspastorie brengen gedurende de maanden oktober en november. Op zondag 26 november kunnen u en uw (klein)kinderen deze ook meebrengen naar de H. Mis. Wij zorgen ervoor dat de schoenendozen bij het centraal inleverpunt terecht komen. Rond 29 november worden ze daar naartoe gebracht.

Meer praktische informatie over deze actie is te lezen op www.actie4kids.nl. Op deze site staan ook filmpjes van het uitdelen van de dozen, zeker de moeite waard om te kijken met uw kind(eren).

De schoenendozen van dit jaar gaan naar kinderen in Sierra Leone, Moldavië, Roemenië en (onder voorbehoud) naar Armenië, Pakistan.