Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

Jeugd en jongeren: een update voor u!

KISI Club Zaandam kinderen lachen glimlach

Ook de afgelopen maanden zijn we met de jeugd weer druk in de weer geweest. Kinderwoorddiensten, KISI Club, afronding van projecten voor de Eerste H. Communie en het Vormsel, TeenSpirit, Bijbel diving, basisscholen, etc. Uit deze bruisende activiteiten een paar dingen uitgelicht:

 

Genesis tot Jezus poster Bijbel cursus diving jongeren Katholiek Zaanstreek Zuid Sint Paulus InstituutBijbel diving: sinds een paar maanden is er een groepje jongeren (5-7 man) van ongeveer 18-35 jaar die regelmatig bij elkaar komen in de pastorie in Assendelft bij kapelaan Johannes. We beginnen altijd met een heerlijke maaltijd, die we om beurten verzorgen. Tijdens de maaltijd hebben we altijd al een mooie mix van heel veel plezier en ook diepere gesprekken. Na het eten gaan we dan samen bezig met een stuk Bijbel cursus. W e zitten om de tafel en duiken samen een stuk de Bijbel in. Het is altijd intrigerend en er is altijd voer voor boeiende gesprekken. Als we het weer even genoeg vinden, doen we het cursusboek weer dicht, maar dan zijn de gesprekken meestal zeker nog niet afgelopen! We blijven rustig doorgaan en het is mooi om te zien hoe we groeien in vriendschap en elkaar aanmoedigen om ook in het geloof te blijven groeien. Kent u nog iemand die interesse zou hebben? Neem gerust even contact op met ondergetekende!

 

KISI Club: Het eerste volledige seizoen van de KISI Club is weer afgesloten met een mooie groep kinderen! De laatste KISI Club op 23 juni hebben we nog samen gezongen, een heel aantal leuke en actieve spellen gedaan en zijn we nog in de kerk geweest om bij Maria kaarsjes op te steken. We wilden Maria en Jezus bedanken voor alle mooie dingen die we dit jaar met KISI hebben beleefd. Na de vakantie gaan we weer verder en alle kinderen zijn altijd welkom! Aanmelden is niet nodig, je kan gewoon komen. Na de vakantie volgt alle informatie, de eerste KISI Club is in ieder geval weer op vrijdag 15 september om 16 uur.

 

Bent u of uw tiener/kind nog op zoek naar een goed kamp waar ze plezier hebben én in hun geloof kunnen groeien? Er is door het hele land aardig wat, maar hierbij een kleine greep:

 

En zo zijn er nog een heel aantal mogelijkheden…!