Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

Hart voor elkaar

kerk met hart

Door heel Zaanstad worden sinds deze week meerdere gebouwen opgelicht met een rood hart als teken van hoop, verbinding en naastenliefde. De harten zijn mede mogelijk gemaakt door ondernemers, maatschappelijke organisaties en gemeente Zaanstad.

‘Onze oververmoeide samenleving loopt door de lockdown op haar laatste benen. Het doel van de actie is dat mensen bij het zien van een hart, steeds denken wie ze blij kunnen maken met bijvoorbeeld een praatje, kaartje, wandelingetje of boodschap. Dit jaar hebben we tijdens de donkere dagen lichtpuntjes harder nodig dan ooit. Met de rode harten willen we hoop geven, verbindingen leggen en mensen bewust maken dat vele kwetsbare en eenzame Zaankanters extra steun goed kunnen gebruiken’ aldus de bedenkers.

Tot en met 31 januari zullen de harten op diverse gebouwen te zien zijn. Momenteel doen al mee: de Rabobanktoren in Zaandam, de Lassie-fabriek in Wormer, het gemeentehuis in Zaandam, het Zaans Medisch Centrum, zwembad Zaangolf in Zaandijk, de Sultan Ahmet Moskee in Poelenburg, de Sint Odulphuskerk in Assendelft en verzorgingshuis Evean Nieuw Groenland in Zaandam.

Natuurlijk doet dit symbool gelovige mensen ook aan het Hart van Jezus denken, unieke Zoon van God in wie Hij laat zien hoezeer Hij ‘hart voor ons’ heeft.