Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

Zaanstreek naar Stille Omgang Amsterdam

Stille Omgang Jongeren Programma Amsterdam
March 12, 2016
Amsterdam
22 uur

We nodigen u namens het Samenwerkingverband van onze parochies uit om met de bus mee te gaan naar Amsterdam, op de avond van 12 maart. Vele pelgrims uit ons land zullen de hele avond de kerken vullen, om het Eucharistisch Wonder van 1345 in ere te houden. Er zullen doorlopend Missen in de stadskerken zijn en een aanhoudende stille stoet zal biddend door de straten van het centrum gaan. Voor jongeren is een avondvullend programma in de St. Nicolaasbasiliek. Zullen we als Zaanse groep met extra veel pelgrims aanwezig zijn? Geef u op bij onderstaande contactpersonen.

 

Korte achtergrond

De Omgang voert ons langs de route die de pastoor van de Oude Kerk op 15 maart 1345 liep. Hij was getuige geweest van een eucharistisch wonder in het huis van een zieke man aan de Kalverstraat en droeg het heilig Sacrament (de Hostie) terug naar de Oude Kerk.

De Stille Omgang wordt dit jaar gehouden in de nacht van zaterdag 12 op 13 maart 2016. Intentie van dit jaar is: ‘Jezus – Gelaat van de goddelijke barmhartigheid – genadebrood voor u’.
Onze Zaanse afdeling, samen met andere groepen uit het land, heeft de H. Eucharistieviering in de Obrechtkerk (Onze Lieve Vrouw van de Allerheiligste Rozenkrans) aan de Obrechtstraat 30 te Amsterdam.

De bus vertrekt op 12 maart vanaf de volgende plaatsen:
Purmerend 21.30u, Zaandam 22.00u, Bonifatiuskerk, Oostzijde 12

Kosten: €13,00 per persoon

Aanmelden: Marleen van der Wardt 075-6163033 of Martijn Truijens 06-26298001