Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

Stille Omgang Amsterdam - Jongeren

March 12, 2016
Amsterdam
19-00.30 uur

Op zaterdag 12 maart 2016 vindt in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam het Stille Omgang Jongerenprogramma plaats.

Een uniek evenement in Nederland! Een kans voor ontmoeting; ontmoeting met andere jongeren en met Christus. In 1345 vond er een wonder plaats in Amsterdam. Vanaf het begin heeft dit wonder een bijzondere rol gespeeld in de geschiedenis van de stad. God is bezig met Amsterdam en de mensen die er wonen! God is bezig met jou!

 

De moderne tijd overspoelt ons met beelden, afkomstig van de electronica overal om ons heen. Steeds weer nieuwe prikkels, maar wat doen we er mee? Heb jij jezelf wel eens de vraag gesteld: ‘Wat zie ik écht?’. Wanneer je ’s morgens voor de spiegel staat zie je dan jezelf, je postuur of zie je iemand met een eigen verhaal, vol met kansen, mogelijkheden, maar ook met zwakheden? Als je door het bos loopt zie je dan bomen en dieren of zie je dan de wonderlijke natuur? Op het moment dat je iemand op straat tegenkomt, zie je dan een mens of een medemens?

Andersom vraag je jezelf misschien af hoe anderen naar jou kijken en ben je ongemerkt bezig met het achterlaten van een goede indruk. Hoe wil jij gezien worden? Hoe denk je dat God naar jou kijkt?

Bij de Stille Omgang herdenken we het Mirakel(wonder) van Amsterdam. Een wonder met de eucharistie, een teken van Gods aanwezigheid in de stad bij ons, bij jou! Het is de kunst dat wonder echt te zien en ons daarmee te voeden. Daarin vind je de kracht waarmee wij onze ogen van barmhartigheid en liefde open kunnen zetten naar de wereld en de mensen om ons heen.

Het thema ‘ZIEN’ gaat niet alleen over zien, maar ook over méér zien: kan ik verder kijken dan mijn neus lang is, kan ik ook met de ogen van mijn hart zien? Doe je ogen open, sta open voor het wonder en zie!

 

Klik hier voor meer informatie.

Wie samen naar dit mooie programma wil gaan, kan zich aanmelden bij kapelaan Johannes.