Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

Kerstconcert Harmoniecorps Tuindorp in 't Kalf

December 18, 2015
H. Maria Magdalena
20 uur

 

Harmoniecorps Tuindorp (HCT) geeft op vrijdagavond 18 december een kerstconcert in de Maria Magdalenakerk in het Kalf, Zaandam. Dit harmonieorkest is gevestigd in de wijk Tuindorp Oostzaan in Amsterdam-Noord en bestaat uit bijna vijftig muzikanten. In dit orkest spelen ook diverse Zaankanters waaronder parochianen van de Maria Magdalenakerk.

Onder leiding van dirigent Bert Willemsen laat de harmonie uiteraard de nodige kerstmuziek horen. Maar ook populaire muziek van Frank Sinatra en het bekende Hotel California van The Eagles. Daarnaast het oorspronkelijke harmoniewerk Sedona van componist Steven Reineke en het stuk Salzburger Serenade, geïnspireerd op de muziek van Mozart, dat de luisteraar naar de Oostenrijkse stad Salzburg en naar de achttiende eeuw brengt, de tijd van pruiken, vlechten, witte kousen en fluwelen kniebroeken. Ook hoort u welke kwaliteit ze aan individuele muzikanten in huis hebben met het solostuk voor saxofoon Tango van Albeniz.

Kerstconcert Harmoniecorps Tuindorp, vrijdag 18 december, Maria Magdalenakerk, Kalf 162 Zaandam. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.