Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

Concert Zangvereniging Daniël de Lange

Daniel de Lange koor
October 4, 2015
H. Maria Magdalena
15 uur

Laugh, Zing, Tanz

Het leven door met Franz Schubert, Arthur Sullivan en drs. P.

 

Concert Gemengde Zangvereniging
Kerk H. Maria Magdalena (Kalf 162, 1509 BA Zaandam)
Toegang є 10,00 per persoon
Toegangskaarten te bestellen via de website www.danieldelange.nl. Of bij John Pasman, tel. 06-17799666, of via info@danieldelange.nl. Graag naam, telefoonnummer en aantal kaarten vermelden. Kaarten ook te koop in de kerk voor aanvang van het concert, en bij de Bruna boekwinkel (Marktplein 17, Wormerveer (tel. 075-6406699)).

Het gemengd koor Daniël de Lange, opgericht in 1889, heeft een traditie van 125 jaar. Tijdens het jubileumconcert in 2014 ontving het koor de Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Geke Faber van Zaanstad.

Op 4 oktober zingt het koor o.l.v. dirigent Frank de Ruyter en vaste pianist Hans Weenink een gevarieerd programma waarin o.a. een eerbetoon aan de op 13 juni j.l. overleden zanger, dichter en tekstschrijver drs. P. (Heinz Polzer). Taalvirtuoos en unieke podiumartiest Polzer is vooral bekend geworden met een aantal inmiddels klassieke Nederlandse liederen zoals o.a. Dodenrit (Trojka hier, Trojka daar). Veelzijdig als het koor wil zijn, is ook werk te horen van Franz Schubert en van het Engelse 19e eeuwse operacomponist/tekstdichter duo Arthur Sullivan en William Gilbert. Het belooft een mooie muzikale middag te worden in een prachtige monumentale kerk. Wij verwelkomen u graag op zondag 4 oktober!