Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

Eerste H. Communie

Pope-Francis-communion2

Eindelijk kan het weer en daarom zijn we in april weer begonnen met de voorbereiding van een kleine groep kinderen, twee jongens en twee meisjes. Voor het eerst gebruiken we dit jaar het project ‘Blijf dit doen’ van uitgeverij Adveniat. In acht lessen leren de kinderen door verhalen uit de bijbel, liederen en gebeden veel over Jezus en Zijn Kerk. De kinderen zijn er erg enthousiast en doen super goed mee. Samen in de groep bidden en zingen is dan ook bijzonder leuk. En thuis valt er ook nog elke keer iets te doen. Samen met hun ouders mogen ze nadenken over hun namen, bezoek brengen aan de kerk en natuurlijk blijven bidden en oefenen. Op zondag 26 juni om 15.00 uur is iedereen uitgenodigd om samen met de kinderen het bijzondere feest van hun Eerste H. Communie in onze mooie Sint Odulphuskerk hier in Assendelft te vieren. Angela Reinhold, communie-catechese H. Odulphuskerk

Ook in de Sint Bonifatiusparochie te Zaandam is de voorbereiding van meisjes en jongens op hun Eerste H. Communie in volle gang! Ook in die kerk vindt de plechtigheid van het Aannemen plaats op een zondagmiddag, net als in Assendelft op 26 juni.

Tevens loopt er een catecheseproject in de Sint Petrusparochie, Krommenie, waar communicanten zich ijverig aan het voorbereiden zijn.  

Wij kijken uit naar de feestelijke momenten waarop de kinderen voor het allereerst Jezus in dit Sacrament gaan ontvangen.

Pastorale team & Werkgroepen Eerste Communie