Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

Cursussen

ZAANS LEERHUIS

Regelmatig wordt er een lezing gehouden in het kader van het Zaans Leerhuis over verschillende onderwerpen door sprekers van kaliber. Deze vinden meestal plaats in de pastorie van de H. Odulphuskerk te Assendelft. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij Pastoor Bunschoten of het secretariaat van de H. Odulphuskerk

Of kijk in de Agenda voor de eerstvolgende lezing.

H. Odulphus altaarkruis

 

Een prachtige cursus die nu een paar keer is gedraaid en wellicht in de nabije toekomst nog eens wordt aangeboden:

 

CATHOLICISM

Catholicism spreekt door krachtige woorden en door schoonheid. 

Fr. Robert Barron neemt dit als uitgangspunt in zijn serie om ons mee te nemen op een tocht door het geloof. Een tocht door de kathedraal van ons geloof, om van binnenuit alles te gaan bekijken en op ons door te laten dringen, zoals ook glas-in-loodramen van binnenuit hun pracht in kleur en verbeelding laten zien. De serie is al door miljoenen bekeken en internationaal veel geprezen. 

Deze serie is opgebouwd uit 10 afleveringen van 50 min. op DVD die samen worden bekeken en besproken. Bij elke aflevering krijgt u een kleine handleiding die helpen om de rijke inhoud nog beter te kunnen opnemen en verwerken. 

Deze cursus is nu twee keer gegeven in Assendelft en wordt dit voorjaar in de St. Bonifatius parochie gedraaid bij iemand thuis. 

Wilt u een trailer bekijken? Kijk dan hier

Andere gelegenheden tot vorming in de Zaanstreek

Ook in andere parochies in de Zaanstreek zijn gelegenheden om vorming en toerusting te ontvangen. Meer informatie daarover kunt u vinden het het boekje dat daarvoor is samengesteld. Klik hier om dit boekje te openen.