Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

Catholicism Cursus Bijlages

De Catholicism DVD serie is internationaal al een groot succes, en in Nederland, net uitgekomen met ondertiteling, begint het zich ook rap te verspreiden.

Kapelaan Johannes van Voorst gaf de cursus al een keer in de parochie en heeft op basis van de oorspronkelijke Amerikaans handleiding zelf in het Nederlands een handleiding gemaakt bij de afleveringen.

De bijlages bestaan uit een samenvatting en vragen ter verwerking.

Vooral de samenvattingen zijn van belang, omdat het zo veel is dat in een aflevering aan bod komt. Het is prachtig en heel diepgaand, maar ook veel. De samenvattingen kunnen helpen om het eigen geheugen geordend en overzichtelijk te houden.

Voor de vragen ter verwerking ligt het heel erg aan de groep hoe bruikbaar ze zijn. Er zijn vragen voor het begrijpen en voor het toepassen in het eigen (geloofs)leven. De begripsvragen zijn vrij pittig, en dagen daarmee uit tot dieper nadenken. Bij deze vragen staan ook uitgebreide verwijzingen naar de Catechismus, de YOUCAT, Twitteren met God en de Bijbel. Men kan ook algemene vragen gebruiken om in een groep terug te kijken wat er langs gekomen is en wat aanspreekt.

Achterop elke bijlage staat waar er meer gelezen kan worden over het onderwerp van de aflevering in de genoemde boeken die de leer van de Kerk uiteen zetten.

 

De bijlages zijn ondertussen (gereviseerd) gepubliceerd op de website van Catholicism.