Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

Bijbelcursus - Genesis tot Jezus (4)

Bijbelcursus Genesis tot Jezus
February 4, 2016
H. Maria Magdalena
20-21.30 uur

De Bijbel is en blijft intrigerend en moeilijk om te lezen. Het Woord van God zelf, heeft het zoveel rijkdom dat we het altijd kunnen blijven studeren en mediteren. Deze Bijbelcursus zal zijn gebaseerd op de cursus “Genesis to Jesus,” die geschreven is door de bekende Amerikaanse professor Dr. Scott Hahn. Hij schrijft op een heel toegankelijke manier over de Bijbel en neemt iedereen mee. Hij heeft al vele boeken op zijn naam staan en blijft veel mensen inspireren.

“Genesis tot Jezus” kijkt naar het hele verhaal van de Bijbelse geschiedenis als een serie van verbonden die God met zijn mensen heeft gemaakt vanaf de schepping tot nu. In zeven avonden zult u leren hoe alle verbonden die God met Zijn mensen maakte in het Oude Testament zijn vervuld in Christus en de Kerk.

Dit is precies de manier waarop de Kerk de Heilige Schrift leest in de Liturgie; we zien de belofte verkondigd in het Oude Testament en vervuld in het Nieuwe Testament. Deze studie is een grote inleiding op de Bijbel met elementen voor iedereen, van beginners, tot gevorderde lezers van de Bijbel.

Deze cursus zal worden gegeven door kapelaan Johannes van Voorst. Voor vragen kunt u ook bij hem terecht.

Pastorie H. Maria Magdalenakerk (Kalf 160, Zaandam)
Eén donderdag in de maand (5 nov., 3 dec., 7 jan., 4 feb., 10 mrt., 7 apr., 12 mei)

20-21.30 uur (om 19 uur H. Mis voor wie wil)
Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd om de kosten te dekken.