Welkom bij onze parochies in de Zaanstreek,
gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen
en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde

Eerste H. Communie Odulphus parochie

Credens Eerste Heilige Communie

In de H. Odulphus parochie gaat na een jaar “tussenpauze” het traject weer beginnen om kinderen voor te bereiden hun Eerste Heilige Communie te ontvangen. Een paar gezinnen hebben alweer interesse getoond.

Hierbij is het goed stil te staan bij hoe belangrijk het voor een kind is om in die voorbereiding echt geholpen en geleid te worden door het eigen gezin. Deze tijd van voorbereiding is bedoeld om een nieuwe stap te zetten in het geloof en we willen de kinderen daarin helpen en meer leren over God, over de liefde van Jezus voor ons en ook wat dat betekent voor ons eigen leven. U begrijpt natuurlijk dat het dus belangrijk is voor het kind om goed bekend te raken met wat er in de kerk allemaal gebeurt en om ook echt van thuis uit geholpen te worden om God beter te leren kennen. Het traject van voorbereiding met de catecheses is daar eigenlijk maar een klein onderdeel in! Onze ervaring is dat de ouders hier een heel belangrijke rol in spelen en daarom willen we de ouders ook nog meer ondersteunen, omdat het anders blijft bij een eenmalig project, wat natuurlijk niet de bedoeling is! Dit groeiproces van geloof in de kinderen is heel waardevol en geeft ze een heel waardevolle schat mee voor hun leven.

Op donderdag 11 oktober om 20 uur zal er een informatie avond zijn over het traject in de pastorie van de H. Odulphuskerk (Dorpsstraat 570, Assendelft). Op of na die avond is er de mogelijkheid om definitief aan te melden.

Voor meer informatie kunt u altijd met kapelaan Johannes contact opnemen.